Nyomtatás vezérlés

Könnyebb, gyorsabb és költséghatékonyabb a nyomtatás az előre beállított szabályok alapján

A Szabály-alapú nyomtatás lehetővé teszi a felhasználók vagy felhasználói csoportok szerinti nyomtatási jogosultságok meghatározását. Egy másik új funkció a Mobil nyomtatás, amely függetleníti a felhasználót az asztali számítógép használattól.

Nyomtatási feladat kezelés

A Nyomtatási feladat kezeléssel a felhasználók teljes kontrollt nyernek a nyomtatásra küldött dokumentumaik felett. A nyomtatónál könnyen felvehetik a kinyomtatni kívánt anyagokat, továbbá pl. áttekinthetik a korábban kinyomtatottakat és törölhetik vagy újranyomtathatják azokat. Gyakran használt űrlapokat fel lehet venni a kedvencek közé, ahonnan közvetlenül kinyomtathatók bármikor újraküldés nélkül. Minden, a multifunkciós eszközökön végzett tevékenység felügyelet alatt áll, így az adminisztrátor mindig pontosan tudja, hogy ki, hol, mit nyomtatott.

Szabály-alapú nyomtatás

A web wizard használatával az adminisztrátor megadhat bizonyos feltételeket a nyomtatáshoz. Ezek között lehetnek mennyiségi megszorítások, kétoldalasra – vagy fekete-fehérre váltás, és/vagy nagyméretű dokumentumok átirányítása kisebb költségű nyomtatóra. A YSoft SafeQ4 ezeket a szabályokat minden nyomtatásra küldött feladatnál érvényesíti. Ha a nyomtatandó feladat beleesik a meghatározott feltételek körébe, a szabály végrehajtásra kerül. Ellenkező esetben a nyomtatás felfüggesztésre kerül és a felhasználó kap egy értesítést magyarázattal.

Nyomtatási listák

A Nyomtatási listák segítségével a felhasználók élvezhetik a fejlett nyomtatási funkciók előnyeit, mint pl. a biztonsági nyomtatás vagy a Follow-me funkció. Háromféle nyomtatási listát különböztethetünk meg:

Közvetlen nyomtatási lista egy bizonyos nyomtató használatához.
Biztonsági nyomtatási lista használatával a nyomtatási feladatok blokkolódnak amíg a tulajdonosuk nem azonosítja magát a nyomtatónál. Ezzel a módszerrel a felhasználók nyomataikat a cég bármely nyomtatójánál lehívhatják.
A megosztott listák lehetővé teszik akár nagyszámú felhasználó számára is, hogy ugyanazt a dokumentumot kinyomtathassák – újraküldés nélkül. Ez gyakran használt módszer projekt irodáknál vagy főnök-asszisztensi kapcsolatban, ahol az asszisztens nyomtatja ki a főnök számára a dokumentumokat.

Mobil nyomtatás

A felhasználók most már kinyomtathatják dokumentumaikat számítógép vagy helyi hálózati hozzáférés nélkül is. Okostelefonjukról bárhonnan elküldhetik a dokumentumot nyomtatásra – vonatról, kávézóból vagy a kertből. Kiválasztható még az is, hogy a dokumentum fekete-fehérben vagy színesben, egy- vagy kétoldalasban legyen kinyomtatva.

   
© Copyright 2010. Trinity-Soft Kft.