Virtualizációs Technológiák

Számos vállalkozás esik abba a hibába, hogy jelentős összeget áldoz egy szerverre, a magas rendelkezésre állás reményében. Azonban sajnos, a legdrágább berendezés is elromolhat, ami akár a vállalkozás működését is képes ellehetetleníteni.

Szintén gyakori hiba, hogy a különböző szerver funkciókhoz (pl. céges levelezőrendszer, nyomtató szerver, stb.) külön-külön gépet szereznek be, viszont így ezek igen alacsony kihasználtsággal működnek. Ez mind a beszerzés, mind a működtetés során jelentős többletköltséggel jár.

 

A virtualizációs technológia révén megoldható, hogy nem egyetlen készüléken múlik a rendszer működése. A különböző szerver funkciók elkülönítése és folyamatos fenntartása azzal az előnnyel jár, hogy akkor sem kell nélkülöznie az informatikai rendszer szolgáltatásait, ha bármilyen technikai probléma felmerül, ezáltal megnövelt biztonságot és megbízhatóságot nyújt.

A virtuális számítógépek a biztonsági mentéseknek köszönhetően egy meghibásodást követően gyorsan és hatékonyan visszaállíthatók, akár 10 percen belül működőképesek egy másik szerveren.

A másik előny, hogy a virtualizációs technológiának köszönhetően az eszközök teljesítményét optimális mértékben használhatja ki, így nem fizet fölösleges, kihasználatlan erőforrásokért.

A virtualizáció előnyei

  • Hatékony hardverkihasználás
  • Alacsonyabb beszerzési és fenntartási költségek
  • Rugalmasság
  • Magas rendelkezésre állás, hiba esetén gyors helyreállás
   
© Copyright 2010. Trinity-Soft Kft.