Tűzfal

Alapvető követelmény, hogy az informatikai rendszer minden körülmények között megbízhatóan működjön. Az esetleges meghibásodások mellett a rosszindulatú támadásoktól is meg kell védeni az IT infrastruktúrát. A bizalmas adatok biztonsága érdekében feltérképezzük a biztonsági réseket és a veszélyt jelentő bugokat meglévő informatikai rendszerén és hatékonyan orvosoljuk a hiányosságokat. Új rendszer kiépítése esetén pedig nyugodt lehet, hogy az már az első pillanattól kezdve képes ellenállni egy rosszindulatú hackertámadásnak is.

Mi is az a tűzfal? Gyakran teszik fel ezt a kérdést, a félreértések elkerülése végett egy kis információ erről a fogalomról:

A tűzfal egy olyan szoftver, mely ellenőrzi és szűri a rajta átfolyó adatforgalmat. A szűrés következtében pedig tiltja a kéretlen és engedélyezi a megbízható adatok áramlását a rajta beállított szabályok alapján. A szabályok természetesen tűzfalanként definiálhatóak, módosíthatóak és törölhetőek. Ez lényegében egy szoftver mely arra hivatott, hogy a számítógépre kizárólag "biztonságos" forrásból érkező adat kerülhessen, ezzel elkerülve egy (többnyire Windows) összeomlást.
A legegyszerűbben a bal oldali ábra szemlélteti a tűzfal funkcióját, mely egy otthoni hálózat alapján lett elkészítve.

Kollégáink olyan célhardverekkel és célszoftverekkel szavatoljuk biztonságát, mint a személyre vagy vállalatra szabott tűzfal vagy a fejlett adattitkosítási eljárások.

 

Biztonsági szolgáltatásaink színvonala megfelel a nagyvállalatok által elvárt minőségnek, mi azonban ezeket a kisvállalkozások számára is elérhető áron biztosítjuk.

A védelem nagyon fontos akkor is, amennyiben az otthoni számítógépről, akkor pedig még inkább ha egy vállalati rendszerről van szó.

Vállalatunk stratégiája a megbízható céleszközzel megvalósított tűzfalak használata. Kis vállalkozásoknál többnyire Linux szerver végzi a tűzfal funkciót alacsony fogyasztású "mini szerveren" futtatva a költséghatékonyság miatt.
Nagyobb vállalkozások esetében pedig CISCO eszközökkel végezzük a biztonság magas szinten tartását. Mindezek mellett pedig néhány kollégáink feladata kizárólag az általunk üzemeltetett rendszerek biztonsági réseinek keresése és javítása.

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen kapcsolatba velünk vagy kérjen Online árajánlatot. Munkatársaink várják hívását.

   
© Copyright 2010. Trinity-Soft Kft.