Adatvédelem

Mint ahogy a Külső adattárolók menüpont alatt már beszéltünk a meglévő adatok védelemének fontosságáról, a mentések készítéséről úgy ne feledkezzünk el egy másik veszélyforrásról sem, melyet a hackerek jelentenek.

Sajnos a mai világban a számítógép "feltöréséhez" nem kell fizikailag ott állni az eszköz mellett, az esetek nagy részében nem is kell tudni, hogy fizikailag hol van az a számítógép ahhoz, hogy az adatokat róla megszerezzék az erre szakosodott emberek.

A másik nagy problémát a vállaltnál az alkalmazottak által hordozott pen drive-ok jelentik.
Ez így elsőre furcsán hangozhat, ám ha végig gondoljuk akkor ez ténylegesen két fontos ok miatt is biztonsági rés lehet a vállalat szabályzatában:

1. A kolléga olyan adatokat is elvihet a cégtől, mely nem lenne jó ha a konkurencia vagy akár csak egy másik vállalat kezébe kerülne. Mi nem azt mondjuk, hogy ez mindenhol így van, de javasoljuk, hogy még akkor lépjünk amikor még nem késő.

Ehhez a területhez tartozik azonban egy másik oldal is, mely szerint az alkalmazottnak meg kell, hogy legyen határozva (és eszerint szabályozva), hogy a központi adattáron mihez és milyen jogosultsággal fér hozzá.

2. A másik nagy probléma a pen drive-okkal, hogy vírus vagy bármely más típusú rossz indulatú szoftvert juttathatnak önhibájukon kívül is a céges hálózatba.

Érdemes ezért az ilyen eszközök használatát szabályozni, illetve megfelelő biztonsági szinttel rendelkező (vagyis azonosítást igénylő) pen drive-okat vagy külső merevlemezeket használni a későbbi gondok elkerülése végett.

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen kapcsolatba velünk vagy kérjen Online árajánlatot. Munkatársaink várják hívását.

   
© Copyright 2010. Trinity-Soft Kft.