Hálózati Infrastruktúra

Az üzleti informatikai megoldások alapja a megfelelő hálózati infrastruktúra megléte, hiszen egy optimális környezetben a számítógépek, a nyomtatók, a központi szerverek, háttértárak és adatbázisok között gyors, biztonságos és megbízható adatáramlásra van szükség. Akár új irodába költözik, akár jelenlegi székhelyén válik szükségessé elavult hálózatának korszerűsítése, bízza ránk korszerű informatikai hálózatának létrehozását a fizikai kiépítéstől kezdve, a logikai felépítés kialakításán át a szoftveres megoldásig.

Önnek nem kell mást tennie, mint bekapcsolnia számítógépét, és máris megkezdheti a munkát. Rugalmas megoldásainknak köszönhetően pedig az sem jelent gondot, ha a későbbiekben bővíti vállalkozását vagy megváltoznak az igények – perspektivikus megoldásokban gondolkodunk.

Amit kínálunk:

 • Tervezés
  iStock 000012047206SmallCégünk segít Önnek az üzleti és üzemeltetési elvárásainak legmegfelelőbb hálózati infrastruktúra kialakításában, nagy figyelmet fordítva a minőségre és megbízhatóságra. Kollégáink munkakörébe tartozik az új technológiák fejlődésének folyamatos követése, majd továbbképzések során azok elsajátítása, hogy a jelenlegi és leendő partnereink számára a lehető legjobb megoldást tudjuk ajánlani.
  Most költözik új épületbe, vagy esetleg még csak most kezdi el a leendő irodájának az építtetését?

  Mi mindkét esetben tudunk Önnek megfelelő segítséget nyújtani. Kérem ne feledje az informatika a mindennapjaink része, szükségünk van rá, ezért nagyon fontos az is, hogy bárhol bármikor elérhetőek legyünk, melyben az Otthoni vagy Irodai hálózat az egyik kulcspont.

  A megfelelő tervezés elengedhetetlen egy jól működő hálózat felépítéséhez.

 • Fizikai megvalósítás – a hálózati infrastruktúra kiépítése / tesztelés
  Szakembereink manapság már kizárólag struktúrált, jó átlátható rendszereket építenek a későbbi bővítés lehetőségével. Meglévő rendszernél a konzultációk alatt megismerjük és felmérjük az Ön által felvázolt lehetőségeket, valamint a tapasztalatunkkal és a technológia segítségével a lehető legjobb struktúrát hozzuk létre. Kérem ne feledje a kezdeti beruházás az évek alatt megtérül, sok vállalkozás esik abba a hibába, hogy a lehető legolcsóbb "csak működjön már" típusú megvalósításokkal beéri, majd később az átépítések alatt fizeti ki a többszörösét annak a kezdeti beruházásnak, melyet nem végeztetett el. Mi segítünk, hogy Ön ne eshessen ebbe a hibába.

  Niche-Marketting-82A kivitelezés elkészültével elengedhetetlen, hogy a fizikai hálózat számos tesztelésen essen át, melyet többfunkciós mérőberendezésekkel végzünk el. Ezen mérések alatt főként szakadást, átviteli sebességet, zajszintet és még sok egyéb kritériumra figyelünk. A folyamat végeztével jegyzőkönyv készül, mellyel garantáljuk, hogy az általunk végzett munka megfelel az előírásoknak, valamint a hálózati átadás alapját is képezi.

 • Telefonközpont létrehozása és üzemeltetése (analógtól a digitálisig)
  Következő lépésként mivel már elméletileg rendelkezik fizikai hálózattal valószínűleg szüksége lesz telefonközpontra is. Bár a rohanó világunkban inkább a mobiltelefonok irányába megy el a kommunikáció, bizonyos esetekben (vagy méretű szervezeteknél) szükség van a vonalas telefonra is. Az a tény, hogy a vonalas telefonszám mögött VOIP, Skype, a T Csoport vagy bármely más szolgáltató áll ma már nem fontos. A telefonközpont kezeli a bejövő és kimenő hívásokat a lehető legoptimálisabb módon.

  Hogyan is lehet optimálisan kezelni egy telefonhívást?

  A válasz egyszerűbb mint amilyennek hangzik. Amikor kimenő hívást kezdeményez akkor a telefonközpont már tudja, hogy ha vonalas számot hív akkor a vonalas szolgáltató irányába kell továbbítani a kérést, amennyiben viszont mobiltelefont akkor pedig a mobil adapter felé, így csökkentve az Ön költségeit.

  Természetesen ez csak egy példa volt a sokból, de amennyiben felkeltettem érdeklődését egy személyes konzultáció alkalmával esetleg segíthetünk Önnek is.

 • Irodai környezet és dolgozói biztonság
  Ugye Ön is sokszor látott már olyat, hogy az irodában össze vissza hevernek a földön a kábelek, melyek a falból lógnak ki és mennek "valahova"?

  Ez két fontos ok miatt is probléma:datagirl
  1. Balesetveszélyes - gondoljon csak bele ha a kábelben megbotlik valaki, beveri a fejét, összetöri magát és lehet, hogy a drága berendezést is, járhat az ember a munkaügyi bíróságra stb.
  2. A hálózatának is káros lehet, ha fizikai behatás éri. Elpattanhat egy ér a hosszú kábelben, kiszakadhat a falból a csatlakozó (már ha van), mikro zárlatot okozhat, mely tökre teszi a switch egyes vagy az összes portját.

  Véleményünk szerint a fent felsorolt lehetőségeket nem szabad hagyni, hogy bekövetkezzenek, hanem előre kell gondolkozni. Ahol lehetőség van rá, ott padlódoboz használatával a padló alatt kell elvezetni a kábeleket, ahol pedig nincs ott taposó kábelcsatorna, vezeték nélküli hálózat vagy bármely más megoldás segítségével kell megelőzni a problémákat. Az irodán belül amennyiben erre van lehetőség olyan vezetékeket kell használni, mely égése során nem szabadít fel az előírt mértéknél magasabb koncentrációjú mérges gázokat.

 • Rugalmasság – a megváltozott igényekhez való alkalmazkodás
  Ahogy cikkünk elején említettük a struktúrált hálózat kialakítása ma már elengedhetetlen fontosságú. Amennyiben a hálózatát ezen elv szerint alakítjuk ki, többet nem kell félnie attól, hogy ha az egyik kollégájának szüksége vagy egy extra telefonra, vagy hálózati kábelre akkor szét kell ismét vésni a fél irodát.
  A struktúrált hálózatnak az az eleganciája, hogy a falban lévő kábelek egy átlagos irodában használt bármely telekommunikációs vagy informatikai hálózatként való használatnak meg tudnak felelni.

 

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen kapcsolatba velünk vagy kérjen Online árajánlatot. Munkatársaink várják hívását.

 

 

   
© Copyright 2010. Trinity-Soft Kft.